top of page

10 frukter og grønnsaker som støtter ditt immunforsvar!


Maten vi spiser er et kraftig redskap for å bekjempe virus, bakterier og annen sykdom. En sunn kropp starter med et sterkt immunforsvar. Du kan styrke immunforsvaret med mat, og noen matvarer er ekstra gunstig for akkurat dette.


1 Sitrus


Appelsiner, klementiner, sitroner, grapefrukt og lime er gode kilder til vitamin C. Vitamin C er en god hjelper mot bakterieinfeksjoner.


2 Bladgrønt


Mørkegrønne grønnsaker og urter har høyt innhold av klorofyll og antioksidanter. Beskytter mot virus, og er viktig i vinterhalvåret. Spinat, grønnkål og grønne urter slik som persille, timian, og basilikum er fint å bruke i matlagningen. Alt fra grønnkålstuing, og nydelige grønne pestoer.


3 Ananas


Fersk ananas er god for fordøyelsen, og har en antiinflammatorisk effekt på kroppen. Det sies at fersk ananas er fin for luftveier og kan være til god hjelp hvis en er forkjølet. Ananas inneholder enzymet bromelain som gir disse nytteegenskapene.


4 Gulrøtter


Gulrøtter er rik på vitamin A. Vitaminet som er helt essensielt for et godt immun forsvar.


5 Papaya


Papaya er et et godt frukt-valg. Rik på Vitamin A og betakaroten. Beskytter immunforsvaret.


6 Kålfamilien


Brokkoli, blomkål rød og hvit kål er ofte omtalt som en stor detoxer. Renser opp i fordøyelsen, rik på vitamin C og andre gode stoffer. Kålfamilien er den grønnsaks - gruppen som har vist seg å ha mest kreft - bekjempende egenskaper.7 Bær


Bær i alle varianter er bra for oss. Rike på vitamin C og antioksidanter. Beskytter kroppens celler og gir et løft for immunforsvaret vårt. En daglig dose på 70 -100 gram er optimalt. Smoothies med bær er et godt forslag for å få i seg såpass mye bær.


8 Ingefær og gurkemeie


Ingefær og gurkemeie er to potente urter som er viden kjent for å beskytte kroppen og immun forsvaret vårt. Curcumin er det aktive stoffet i gurkemeie og den er også rik på sink og magnesium.


9 Sopp


Sopp og de fleste typer er godt for immunforsvaret. Kjøp dem fersk og bruk dem i matlagning.


10 Hvitløk


Bruk hvitløk i matlagning så ofte du kan. Hvitløk er kjent for å beskytte mot for forkjølelse, og forkorte forkjølelses sykdom. Til sist spis proteiner hver dag, drikk mye vann, få litt solskinn og slapp av i mellom alle gjøremål <3


Deilig grønn smoothie:Du behøver:


50 gram frosne

ananas - biter

En neve fersk spinat

Noen cm med agurk

1/3 avokado

250 ml mandelmelk


Blend, blend!コメント


bottom of page