top of page

Eltefrie Rundstykker!


Eltefrie rundstykker en en enkel måte å få ferske hjemmelagede rundstykker uten for mye arbeid. En rører sammen deigen på kvelden, former rundstykker på morgenen dagen derpå, steker dem og man har deilige rundstykker til frokost eller lunsj den dagen.


Jeg liker grove rundstykker, men du kan bruke det melet du selv ønsker. Frø og kjerner gjør seg også i en slik deig. Man taver hva man haver :-)


Til 12 rundstykker behøver du følgende:


300 g fint mel (spelt eller hvete)

200 g sammalt mel (spelt eller hvete)

1 liten ts tørrgjær

1 ts salt

4,5 dl vann

2 ss linfrø

2 ss chiafrø eller bruk de frøene du har, har du ikke frø så gjør det ingenting.


Slik gjør du:


Bland alle ingredienser til deigen raskt sammen i en og samme bolle. la deigen stå på benken i 10-20 timer med plastfolie over. Deigen skal være ganske bløt.


Dagen etter setter du ovnen på 250 grader, bruk gjerne over og undervarme.


Kle en kakeform eller et stekebrett med bakepapir. Bruk en stor skje og lag 12 rundstykker som du fordeler i formen eller på et stekebrett. Jeg bruker en mindre langpanne.


Pensle rundstykkene med egg, og strø over frø hvis du vil.


Sett brettet midt i ovnen og skru deretter gradene ned til 225 grader. La de steke i 20 minutter. Avkjøl så på rist.



bottom of page