top of page

Deilig og mild minestrone suppe!
Det er ingenting som er så godt og gjør like godt som en deilig suppe. Nå er det midtvinter og vi behøver å varme oss. En hjemmelaget suppe med grønnsaker, bønner, kraft og litt kjøtt er supersunt, samt rimelig mat.


Minestrone er en italiensk klassiker, og jeg er veldig glad i den. Det finnes mange oppskrifter, men jeg tenker at en kan bytte ut grønnsaker alt ettersom hva en har i sitt eget skap.


Her er oppskrift på min variant!


Du behøver følgende:


1 finhakket løk

3 finhakkede hvitløksfedd

4 gulrøtter kuttet i små terninger

1 potet i terninger

2 kartonger med hermetiske knuste tomater

1 grønnsaksbuljong terning

5 dl vann

1 boks valfrie bønner som du skyller i rennende vann for å få av laken

2 dl makaroni

Salt / pepper og eventuelt andre krydre du vil ha i.

Matfløte for å gi suppen en mildere smak


Hvis du ønsker kan du tilsette pølse av god kvalitet. Del da pølsene i terninger og surr pølsebitene i litt smør eller olje sammen med enda litt mere løk. Tilsett gjerne 2 ss tomatpuré og la løk, pølser surre godt inn i tomatpuré. Dette tilsetter du suppen til slutt.


Slik gjør du:


Kok opp makaroni for seg. Makaroni tilsetter du suppen til slutt eller tilsetter hvert enkelt suppeskål. Noen ønsker makaroni i suppen andre ikke :-)


Surr løk, hvitløk, gulrøtter i olivenolje i noen minutter. Tilsett 5 dl vann og buljongterning. Gi dette et lett oppkok til buljong terninger er oppløst. Tilsett så hermetiske tomater og terninger av potet. La dette få koke til gulrøttene er møre. Krydre med salt og pepper. Hvis du vil kan du tilsette 1 ts sukker for å gi tomatene det lille ekstra.

Deretter tilsetter du bønner og eventuelt pølseterningene. Nå må du justere med mere vann, suppen vil tykne pga poteten. Finn den konsistensen du ønsker. Tilsett det du ønsker av matfløte, men du må ikke. La suppen få trekke en liten stund til.


Server med eller uten makaroni og gjerne en god skive av surdeigsbrød til.

Comments


bottom of page