top of page

Hummus!



Hummus er en side rett som blir brukt mye i landene rundt middelhavet og i midt østen. I sin enkelhet er det kikerter som er tilsatt krydder, olje og eller grønnsaker. Den passer godt som pålegg og da spesielt med tanke på de som er veganere da kikerter er en god kilde til proteiner.


Selv er jeg glad i den røde varianten av hummus. Hummus og rødbeter i skjønn forening. Jeg bruker den som pålegg, ved siden av salat eller jeg smører den utover en tortilla og legger på enda mere grønt og gjerne litt kylling. En slik fylt tortilla med den rødrosa hummusen er til å bli glad av, og jeg anbefaler deg å prøve.


Oppskrift på hummus med rødbete:


1 kartong med økologiske kikerter

1 kokt rødbete

1 hvitløksfedd

1 liten ts med paprikakrydder

2 -3 ss olivenolje

Saften av en liten lime

Litt salt og pepper

Litt vann som du må regulere konsistensen med, bruk gjerne kokevannet etter rødbeten.


Slik gjør du:


Skrell og del rødbeten i terninger og kok den godt mør. Ta vare på litt av vannet som du kan jevne hummusen med.

Skyll kikertene i rent kaldt vann.

Ta alle ingrediensene i en blender eller en food prosessor og kjør alt til du har en glatt og fin hummus. Du må regulere litt etter litt med vann.


Krydre til du har ønsket smak med salt og pepper. Legg hummusen i et rent beger eller en krukke med lokk. Oppbevares i kjøleskap og er holdbar i en uke.

bottom of page