top of page

Sunn, varmende suppe!


Dette er en deilg og sunn plantebasert suppe. Full av nyttige planteproteiner fra bønner. En kan velge den type bønner man selv ønsker. Bønner fra hermetikk eller kartong behøver ikke bløtlegges før bruk, slik som tørre bønner må. Tørre bønner må bløtlegges over natten da de inneholder stoffer som kan gi magesmerter, kvalme og oppkast. I alvorlige tilfeller kan det oppstå forgiftning hvis en spiser bønner som ikke har vært bløtlagt og varmebehandlet. Jeg foretrekker bønner og linser fra kartong. Gjerne økologiske.

Det som er så fint med supper er at en får i seg mange grønnsaker, og det er bare fantasien som setter grenser.


Her er ingrediensene til min sunne suppe:


1 løk

2 hvitløksfedd

2 stiler stangselleri

2 gulrøtter

2 mellomstore poteter

1 liten grønn squash

1 boks med røde bønner (det var det jeg hadde)

2 ss tomatpure

1 grønnsaksbuljong terning

5 dl vann

1 boks hermetiske tomater av god kvalitet

Salt, pepper og andre krydder man måtte ønske


En valgfri mengde med ønsket pasta.


Slik gjør du:


Kutt alle grønnsaker i like store deler, hvitløken finhakkes.

Fres alle grønnsakene i olje og litt smør til de er blanke og fine.

Tilsett tomatpure og la tomatpurren trekke godt inn i grønnsakene.

Hell på 5 dl vann og legg i buljong terningen.

La suppen koke til gulrøtter og potetene er møre.

Tilsett hermetiske tomater og bønner.

Tilsett ønsket mengde pasta. Pasta kan også kokes for seg, og tilsettes etterpå.

La suppen trekke i 20 min slik at alt har satt seg.


Server med litt parmesan, og krydre suppen etter smak og behag.


Comentários


bottom of page