Brokkoli er supermat på sitt beste med sine vitaminer, mineraler, kostfiber og antioksidanter. Sammen med rødløk, kjerner, bringebær og en deilig dressing passer den til det meste, eller som en rett i seg selv.
Denne brokkoli salaten er en lavkarbo / keto variant noe som betyr at den er lav på karbohydrater til glede for mange.
Jeg forsøker å bruke økologiske grønnsaker hvis jeg får tak i det, samt at prisen på det økologiske ikke må være for høy. Det er selvfølgelig ikke et must, men en blir spart for unødige kjemikalier. Uansett grønnsakene må skylles godt før bruk.
Til 2-3 porsjoner behøver du følgende:
1 brokkoli
1 liten rød løk
1 pakke ferske bringebær
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl majones
2 ss bringebæreddik eller presset sitronsaft
salt og pepper
Slik gjør du:
Skyll og vask brokkolien og del den i små buketter, stilken finhakker du og bruker den også
Finhakk rødløken og bland den med brokkolien
Visp sammen creame fraiche, majones, bringebæreddik/sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Vend inn bringebær og legg noen på toppen. Det egner seg med noen kjerner eller hakkede nøtter på toppen. Mandler eller pekan nøtter er godt.
Sprøstekt bacon kan også tilsette om en ønsker det.
Commentaires