top of page

Blomkålsuppe med bacon og kjerner!

Dette er en tradisjonell kremte blomkålsuppe. En klassiker, silkemyk og mettende. Den inneholder kun blomkål, kraft og fløte. Perfekt for deg som lever på et lav karbo kosthold og til deg som ikke tåler gluten. Toppet med sprø baconbiter og ristede kjerner får du et måltid som både er tradisjonelt og litt lukseriøs.




Ingredienser til 4 personer:


  • 1 stor blomkål

  • 1 liter kylling eller grønsakskraft

  • 1 løk, finhakket

  • 2 ss smør eller olivenolje

  • 2-3 dl fløte

  • Salt, pepper og litt muskat


Topping:


100 g sprøstekt bacon og ristede gresskar og solsikkekjerner. Frisk hakket persille, vårløk eller gressløk.


Slik gjør du:


1, Del blomkålen i buketter, legg noen små til side til garnitur.


2, Surr løken blank i smør eller olje. Tilsett blomkål og kraft, og kok til blomkålen er mør. (ca 15 min)


3, Kjør suppen glatt med stavmikser.

Tilsett fløte, og smak til med krydder.


4, Kok garnityrbukettene lett, stek baconet sprøtt og rist kjernene i tørr panne.


5, Server suppen med blomkålbuketter, bacon, kjerner og et grønt dryss.


Resultatet blir en nydelig suppe som varmer både magen og hjertet - perfekt til hverdags, men også fin nok til å servere gjester.



Kommentarer


bottom of page