top of page

Tid for asparges!



Asparges sies å være kokkenes favoritt grønnsak En nydelig grønnsak som har kort sesong her i Norge. Den kommer nå på våren, og sesongen går ut juni. Den passer til alt fra fisk, kjøtt, kylling og på tapas - bordet. Den kan kokes, stekes og grilles. Videre er den rik på flere vitaminer og mineraler,- bland annet er den jernrik.


Jeg er glad i supper året rundt, og bruker grønnsaker som er i sesong så langt det lar seg gjøre. Denne uken står aspargessuppe på menyen. Oppskriften kan du få her om du vil prøve!



Du trenger følgende til 3-4 porsjoner:



1 stor løk som du hakker fint

1 liten fennikel som du hakker like fint

3 ss olivenolje

Dette surrer du i 5 minutter i en god og stor kasserolle, tilsett så 3 hakkede hvitløksfedd

Tilsett videre 3 poteter som du har delt i biter

Hell over 1 liter grønnsakskraft eller kyllingkraft

La dette koke i 15 minutter, deretter tilsetter du en bunt med vasket og renset asparges som du har skjært opp i biter. La suppen koke i et lite 5 minutt.


Blend suppen og juster konsistensen med mere vann om den blir for tykk. Tilsett cream fresh for å få en enda mere kremete konsistens og rundere smak. Salte og pepre til slutt, og skvis gjerne ferske sitrondråper over.


Den kan spises slik, men små stekte baconbiter eller ristede gresskarkjerner på toppen gjør seg!








bottom of page