Det er tid for salter, grilling og en god dressing hører med. En kan enkelt lage en dressing selv, hvis en har en blender eller en food prosessor. I dag har jeg laget en dressing bestående av økologiske sesamfrø. Tahini kalles det, og er svært vanlig å ha på bordet i midt østen. Jeg har tilsatt en potte med grønne urter, noe som gir en ekstra god smak, og enda flere næringsstoffer. Dressingen oppbevares i en glasskrukke med lokk, og den er holdbar i en god uke, om ikke lengre i kjøleskapet.
Oppskrift:
2 dl ristede sesamfrø, du rister dem på tørr varm stekepanne i noen minutter
1 ss sesamolje
1 hvitløksfedd
1.5 dl - 2 dl vann
Presset sitronsaft fra fersk sitron, smak deg frem
Litt salt
1 skje med sennep hvis du ønsker
1 potte med grønne urter, dill og persille er godt
Blendes sammen i en blender til du har en fløyelsmyk dressing.
Sesamfrø er rik på kostfiber, protein, kalsium, kalium, magnesium og jern.
Dressingen er uten gluten og melk.
Comments