top of page

Tahini Dressing



Det er tid for salter, grilling og en god dressing hører med. En kan enkelt lage en dressing selv, hvis en har en blender eller en food prosessor. I dag har jeg laget en dressing bestående av økologiske sesamfrø. Tahini kalles det, og er svært vanlig å ha på bordet i midt østen. Jeg har tilsatt en potte med grønne urter, noe som gir en ekstra god smak, og enda flere næringsstoffer. Dressingen oppbevares i en glasskrukke med lokk, og den er holdbar i en god uke, om ikke lengre i kjøleskapet.


Oppskrift:


2 dl ristede sesamfrø, du rister dem på tørr varm stekepanne i noen minutter

1 ss sesamolje

1 hvitløksfedd

1.5 dl - 2 dl vann

Presset sitronsaft fra fersk sitron, smak deg frem

Litt salt

1 skje med sennep hvis du ønsker

1 potte med grønne urter, dill og persille er godt


Blendes sammen i en blender til du har en fløyelsmyk dressing.


Sesamfrø er rik på kostfiber, protein, kalsium, kalium, magnesium og jern.


Dressingen er uten gluten og melk.

Comments


bottom of page