top of page

Smoothietips!

Når jeg lager smoothie ønsker jeg å ha de så sunne som mulig, så jeg velger som regel en råvare som hovedingrediens. Dette er bestandig en grønnsak, og denne helseråvaren danner basen for min smoothie. Jeg suplementerper med andre ting for å få ønsket smak og konsistens. Det er godt med sunn smoothie, men den skal være velsmakende! Jeg søter den og jeg gir den syrer,- samt at jeg tilsetter en god fettkilde.I mine grønne smoothies er basen ofte spinat, grønnkål eller brokkoli. Jeg legger gjerne til agurk og stangselleri. Mye grønt med andre ord. Jeg søter den med mango, ananas, eple, dadler eller appelsin. Banan eller avokado for å få en kremete konsistens. Jeg regulerer konsistensen med kaldt vann eller kald usøtet mandelmelk. Lime eller sitronsaft er med på å gi syrlighet.
I de røde er basen rødbeter, blåbær, bringebær eller jordbær. Jeg legger som regel til en neve med spinat og jeg er forsiktig med frukt i en slik smoothie. Bær gir mye søtning i seg selv. Avokado er fint å tilsette, samt urter som sitronmelisse og basilikum. Limesaft eller sitron får følge. Mandelmelk eller vann til ønsket konsistens.
I de gule er basen spisskål eller blomkål. De søtes med mango, ananas, banan, dadler eller eple. Lime og sitronsaft gir syre og det kan være godt med noen nøtter eller nøttesmør i en slik. Avokado er også fint, men ikke avokado og nøtter i samme smoothie.


Jeg har en forkjærlighet for de grønne :-)


Oppskrift grønn smoothie:


1 neve fersk spinat

3 cm med agurk

0.5 cm fersk ingfær

1 ss mandelsmør

50 gram frosne mangobiter

Saften fra en lime eller sitron

1/3 avokado

2.5 dl usøtet mandelmelk


Blend, blend!

Comments


bottom of page