top of page

Salsa!





Salsa er en selvfølge til fredagstacoen, og hva med å lage salsaen selv? Så enkelt, og så smaker det så mye bedre. Enkelt er det også.


Til et taco bord for 4 behøver du dette:


1 rødløk finhakket

3 hvitløksfedd

1 chili eller så lite eller så mye du ønsker. Tar du med frøene blir salsaen sterkere.

1 boks eller kartong med hermetiske tomater

1 ss sukker

1ss rødvinseddik

2 tomater


Slik går du frem:


Finhakk rødløk, hvitløk og chili og surr dette i olivenolje til løken blir blank og fin. Pass på slik at dette ikke blir brent eller brunt.

Tilsett sukkeret og rødvinseddiken og rør dette godt inn.

Deretter tilsetter du boksen med hermetiske tomater, og rører godt i gryta. La salsaen få småputre i ca 30 minutter.

Mens salsaen putrer skal du nå forvelle de to tomatene. Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker legger du tomatene i det kokende vannet. La de ligge i 30 sekunder. Ta de så opp og ta av skinnet på tomatene. Skjær de så i mindre biter og ha de opp i gryta med salsaen. Rør godt rund. Krydre med salt og pepper. Finhakk gjerne urter som koriander eller bladpersille og bland i salsaen før servering.


Denne salsaen er like god varm som kald. Den kan opbevares i kjøleskapet i inntil en uke.


bottom of page