top of page

Søtpotet og quinoa burgers!



Søtpotet og quinoa er en god og velsmakende kobo synes jeg. Tilsatt krydder og urter blir dette riktig så sunt og godt. Om det blir riktig å kalle disse for burger kan helt sikkert diskuteres, men det spiller liten rolle. Grunnoppskriften er fra Berit Nordstrand. Hun har flere gode oppskrifter som er plantebasert, og jeg henter rett som det er inspirasjon fra henne. Disse kakene skal jeg ha til lunsj sammen med en god salat. Full av næring som smaker og gjør godt.


Denne oppskriften gir 8-10 burgere/kaker:


1 stor søtpotet

260 g kokt quinoa

4 ss tomatpure

8 ss valgfritt mel, jeg brukte spelt mel

2 ss olivenolje

1 ts spisskummen

1 ts gurkemeie

Godt med friske hakkede urter

Kvernet salt og pepper


Slik gjør du:


Skrell søtpoteten og del den i terninger. Kokes mør i lettsaltet vann.

Kok quinoa etter anvisning på pakken.


Ta så den ferdigkokte søtpoteten sammen med tomatpure, mel, olivenolje, spiskummen og gurkemeie i en food prosessor og kjør blandingen til en deig. Tilsett quinoa, urter og kvernet salt og pepper og kjør blandingen litt til. Blir blandingen for løs tilsetter du litt mere mel.




Forvarm komfyren på 200 grader.


Form burgerne med hendene eller en skje, bruk litt vann slik at de ikke klistrer seg.

Klem de flate og legg de på en bakeplate kledd med bakepapir. Pensle gjerne bakepapiret med litt olje før du legger burgeren på.


Stekes så i 30 minutter, og vend de halvveis under steketiden.


Serveres til en frisk salat, eller bakte småpoteter. De gjør seg med en god tzatziki til.

コメント


bottom of page