top of page

Runny eggs!
Det er mandag og hva med å starte uken riktig så bra med en god og supernærende frokost. Egg har tidligere vært en kilde til bekymring når det gjelder kolesterol og for høye verdier av det dårlige kolesterol, men verden har gått videre og i dag vet vi bedre. Egg er nemlig noe av det sunneste du kan spise.


  • egg er kvalitets - protein

  • egg er fordelaktig for øyehelsen

  • egg er bra mat for hjernen

Egg inneholder to viktige antioksidanter - lutein og zeaxanthin. Disse antioksidantene er svært viktig for netthinnen på øyet. Du reduserer samtidig muligheten for å få de to vanligste øyesykdommene grå stær og makula. Sykdommer som reduserer synet betraktelig.


Egg har også et godt innhold av vitamin - A og mineraler som Zink og Jern.


En kan med fordel kjøpe egg av god kvalitet, økologiske og fra frittgående høner. En fin og mørk gul plomme er viktig. Det betyr at hønene har hatt det bra, de er ute og de har fått riktig for, samtidig som de spiser det naturen har å by på,- slik som andre grønnsaker og innsekter. Jo mørkere plomme, dess høyere innhold av Omega - 3 fettsyrer. Det kan være lurt å sette seg inn i dette.
Prøv en avokado og egge toast. På et stykke godt brød, legg tynne skiver med avokado og topp med et blankt egg med rennende mørk plomme :-)

Comments


bottom of page