top of page

Rundstykker med gresskarkjerner og honning!Det er lørdag og det er langhelg, og jeg hadde lyst på hjemmelagde rundstykker i dag. Satte sammen en oppskrift med de råvarene jeg hadde for hånden. Rundstykkene ble lette og gode på smak. Jeg har brukt speltmel som gir en sunnere bakst. Tilsatte revet gulrot som gir sødme og litt farge. Gresskarkjerner og honning fikk også slå følge. Gode smaker som passer sammen.


Rundstykkene ble luftige og det ble et stekebrett av denne deigen. Perfekt for en dag, regner med at alt er borte i løpet av dagen. Slik er det når en er flere i familien.


Til et brett rundstykker behøver du følgende:


500 g fint speltmel

100 g sammalt speltmel

0,5 pakke med tørrgjær

1 liten revet gulrot

En liten neve gresskarkjerner

2 ts honning

1 ts salt

4 dl lunket vann


Slik gjør du:


Bland mel og gjær, tilsett den revne gulroten og gresskarkjernene. I vannet tilsetter du honningen og saltet. Rør dette godt sammen og tilsett dette i melblandingen. Elt deigen i noen minutter på middels hastighet. Deigen skal ikke være for fast, og heller ikke klissete. Juster med vann eller mel til du har en perfekt konsistens. Deigen skal slippe bakebollen. Jeg bruker kjøkkenmaskin.


La deigen heve i 40 minutter under et klede. Trill så ut rundstykker og legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir. La de etterheve i 40 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø over gresskarkjerner.


Stekes i 20 minutter i oppvarmet ovn på 180 grader, varmluft funksjonen er fin å bruke her.


Håper du vil prøve oppskriften når du får lyst til å bake hjemmelagede rundstykker!


Comments


bottom of page