top of page

Oktober er tid for gresskar!

Gresskarsuppe


Gresskar er en flott kilde til viktig næring. Den har høyt innhold av antioksidanten betakaroten, vitaminer, mineraler og kostfiber. Videre så inneholder gresskar svært lite kalorier pr 100 gram. Altså en fin grønnsak som en kan dra stor nytte av. Den bør varmebehandles, og hvis du tilsetter andre grønnsaker vil den trekke til seg smaken av det du tilsetter. Gresskaret er altså mye mer enn pynt til Halloween:-)


Til en digg suppe behøver du dette:


800 ggresskar

2 stk søtpotet

1 stk rødløk

1ss finrevet ingefær,

3 feddhvitløk

1 stk rød chili

8 dl ferdig kraft/buljong, av kylling

4 dl kokosmelk

1 stk lime

2 ss olje

salt og pepper, etter smak

koriander


2 ss kokosflak 4 ss granatepler hvis du vil


Slik gjør du:


1. Rens gresskaret for skall og frø. Skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og skjær søtpotetene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak).


2. Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili og hvitløk.


3. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt.


4. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.


5. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken.


6. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper. Serveres med et dryss av hakket koriander, kokos og granateplekjerner.



God middag!



.

Comments


bottom of page