top of page

Oksehaleragu med pasta!Det er søndag, og jeg har god tid. Oksehaler hadde jeg også, med tanke på at jeg skulle trekke en god kraft. Kraft er næring på sitt ypperste, rik på kollagen og mineraler. Oksehalene ble krydret og fikk brune seg i noen minutter under grillelementet i komfyren. I mellomtiden surret jeg grønnsakene jeg skulle ha i raguen i litt olje og krydret godt.


Jeg har trekt de brunede oksehalene sammen med pent kuttede grønnsaker og krydder sammen med vann og gode hermetiske tomater i min crock pot i hele 6 timer. Dermed hadde jeg tid til å gå en lang søndagstur, og sysle med mitt mens middagen godgjør seg. Kjøttet blir svært mørt, og det er enkelt å løsne det fra benene. Når jeg har renset kjøttet legger jeg det tilbake i tomatsausen, rører og lar raguen få sette seg.


Skal du ha pasta til raguen koker du pastaen like før servering. Velger du andre alternativ må du tilpasse tiden underveis.


Raguen kan selvfølgelig trekke i en vanlig kjele på ovnen.


Til 4-6 porsjoner behøver du følgende:


1,5 kg eller omtrent + eller - noen gram med oksehaler

4 gulrøtter pent kuttet i små biter

3 stilker med selleri kuttet i små biter

1 stor løk som du også skjærer smått

5 hvitløksfedd fint kuttet

2 dl hvitvin eller noen ss skjeer med hvitvinseddik

Tørket oregano og timian, bruk den mengden du selv foretrekker

Et par løvbærblad

6 dl vann

1 boks me gode hermetiske tomater

Salt og pepper


Mitt tilbehør ble i dag fersk pasta, men poteter, potetstappe, sellerirot-mos, blomkål kan du også bruke. Det blir godt uansett.


Comments


bottom of page