top of page

Indisk blomkål - stuing!



Den hvite supersunne blomkålen fortjener å få litt ekstra farge og smak av og til.


Jeg har hentet inspirasjon fra India :-) Blomkål - stuingen er godt krydret og grillet i ovnen. Videre fikk den følge av en deilig kokos - saus med enda flere krydder. Passer til kylling, og kan spises som en enkeltstående rett.


Slik gjør du det:


Vask og del en blomkål i buketter. Legg det utover en kledd bakeplate, og dryss over kokosmelk, legg med noen hvitløksfedd. Tilsett raspet ingefær, den mengden du ønsker. La det grille i 4 - 5 minutter i ovnen. Blomkålen skal ikke bli brent, kun få litt farge og bli passe myk.


Til stuingen behøver du 1 sjalottløk som du finhakker. Surr denne i en stekepanne og tilsett 1 ts røkt paprika, 1 ts gurkemeie, litt kajennepepper og garam masala - krydder. Velg selv hvor mye du vil ha. La dette surre godt sammen, og tilsett så en kartong med helfet kokosmelk. Rør og kok alt godt inn. Smak til med krydder og juster slik at du får den smaken du ønsker. Tilsett blomkålen, og la det trekke godt sammen.


Handleliste:


Blomkål

sjalottløk

kokosmelk

krydder: garam masala, røkt paprika, gurkemeie, kajennepepper og eventuelt koriander og persille.

bottom of page