Her er oppskrift på syltede agurker. Veldig enkelt og et friskt tilbehør til så mangt.
Til et glass beøver du følgende:
300 gram små sylteagurker
Lake:
2 dl vann
1,5 dl eplesider eddik
1 dl sukker
1 ts salt
1 hvitløksfedd som du deler tynt
Hel sort pepper
Noen sennepsfrø
Slik gjør du:
Vask agurkene godt og del dem i passelige skiver.
Kok opp laken, men ikke legg hvitløksfedd, hel pepper og sennepsfrø i laken. La sukker og salt bli helt oppløst.
Legg akurkene i et sterilt rent glass. Hell over laken og tilsett hel pepper, sennepsfrø og hvitløk. Du kan med fordel tilsette andre smaker som chiliflak, timiankvister eller dill. Alt etter smak og behag. Når glasset er fylt opp skrur du på et tett lokk og lar agurkene avkjøles på benken. Sett de så inn i kjøleskapet og la de stå et par dager før du tar av dem.
コメント