top of page

Helstekt kylling!Helstekt kylling er utrolig godt, det er veldig enkelt å få til bra og det beste er at kyllingen ordner seg selv i ovnen. Litt forberedelser er det eneste som skal til.


Jeg steker på denne måten ofte. Noen ganger på under to timer, andre ganger kan den få stå så og si hele dagen. Når kyllingen får langtids-steke blir det absolutt best. Saftig og mør!

Til en familie på 4-5 personer er det nok med en kylling 1,5 -2,0 kg. Blir det rester er det bare å bruke det opp i en salat, kyllingsuppe eller som pålegg. Kyllingskroget kan det kokes kraft på. Altså mye mat i en hel kylling.


Før du setter i gang lar du kyllingen ligge ute i romtemperatur i 30 minutter. Deretter løsner du litt på skinnet både på bryt og lår. Legg under hvitløk og de urtene du foretrekker. Pensle kyllingen med olivenolje eller smør. Krydre med kvernet salt og pepper. I formen kan du legge grønnsaker, løk og hvitløk. Noen dl vann må du også tilsette formen, rundt 5 dl er passe mengde.


Finn deretter ut hvor lenge du vil steke kyllingen. Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på 65 grader. Her er noen forslag til steketid:


Ved 90 grader tar det 2-3 timer.


Ved 65-70 grader kan kyllingen stå i ovnen i flere timer, fuglen vil da kke overstige denne temperatur.


Hvis du har dårlig tid steker du ved 160 grader i 1,5 timer.


Gode krydderforslag:


Siron og rosmarin

Gurkemeie, søt paprika krydder og lime

Timian, sitron,

Hvitløk, salt og pepper synes jeg er et must til alle forslagene.


Hvis du ønsker å bruke kyllingbenene finner du oppskrift på kraft her:https://www.kjernesunn.no/single-post/2017/04/20/kraft-tradisjonell-supermat


Tilbehør til helstekt kylling kan være ovnsbakte grønnsaker, poteter, ris, quinoa. Det er også godt med lettkokte grønne bønner til. En slik middag kan brukes til fest, eller som en deilig middag etter endt uke.


Økologisk kylling eller "vanlig" kylling? Du kan lese om dyrevelferd og oppdrett her: https://dyrevern.no/landbruksdyr/hvilken-kylling-bor-jeg-kjope-for-best-dyrevelferd/


Comentarios


bottom of page