top of page

Kraft, tradisjonell supermat


På komfyren står en stor gryte med kyllingskrog som syder i vann som er tilsatt rotgrønnsaker og krydder. Slik har den stått et halvt døgn og den skal stå enda noen timer. Like underkokepunktet for å trekke ut vitaminer, mineraler, fettstoffer, gelatin og aromatiske forbindelser. Dette er mat og medisin på sitt beste, noe både leger og lekfolk har vist i lange tider.

Gelatin er hemmeligheten og den er høyt skattet for sine helbredende egenskaper. Et universalmiddel mot alt fra hud og leddproblemer til fordøyelsesplager, infeksjoner mm. Gelatin består av nedbrutt kollagen det vanligste proteinet i dyreriket. Det inneholder også verdifulle aminosyrer. Glycin er en av aminosyrene og den fremmer leverfunksjonen og kroppens avgifningsevne. Det vil hjelpe oss med å bli kvitt gift og avfallsstoffer effktivt. Kraft er også kjent for å gjøre huden smidig og rynkefri. Listen er lang med gode helsegevinster ved å tilsette kraft i kostholdet.

På bilde under ser du hvordan ferdig kjøttkraft kan se ut.


Oppskrift på kjøttkraft:

Fyll en kjele med margbein med ledd og knoker

Ha i noen rotgrønnsaker

Ha i løk, hvitløk, laurbærblad og krydder etter smak

Ha i litt eddik, det løser opp mineraler fra beina

Kok i minimum 9-12 timer på svak varme,- gjerne i 24 timer.

Sil av kraften. Den er holdbar i noen dager i kjøleskapet, og kan også fryses i posjoner

Et par dl pr. dag er anbefalingen. Brukes, til supper og sauser.


bottom of page