top of page

Fin hud, og god hudpleie!Du har hørt det før "skjønnhet kommer innenifra" Det er med rette, fordi huden vår reflekterer hva som foregår på innsiden.


Dårlig kosthold, lite søvn og et høyt stressnivå kan vise seg på huden i form av kviser, for tidlig aldring, rødhet og mørke sirkler under øynene. Ingen krem i verden kan rette på dette.


For å ta vare på huden din er mitt råd forebygging og ikke leve i troa på at en dyr krem kan fikse hud - problemene.


Mat med høyt innhold av antioksidanter er superbra for huden vår. Antioksidanter beskytter kroppens celler, også hudcellene. Vi har mange forskjellige antioksidanter, men jeg vil nevne en type her, karoten! Dette er stoffet i frukt og grønnsaker som gir fargene gul, rød og orange. Karoten nøytraliserer frie radikaler, og er med på å gi nettopp en sunn og glødende hud. Du finner antioksidanten i mat som gulrøtter, søtpotet, tomater, spinat, grønnkål og tomater. For at kroppen skal absorbere antioksidantene behøver vi også fett. Altså en god fettkilde til salaten, frukten eller grønnsakene. Dette kan være en god olivenolje, avokado eller noen nøtter.


Jeg er stor fan av ovnsbakte grønnsaker, en digg fargerik salat, bakt søtpotet eller en spicy gulrotsuppe. Hva med deg?


I oppskriftshefte som du kan laste ned her finner du mange oppskrifter som er rik på antioksidanter. Du er velkommen til å prøve :-)

Comments


bottom of page