Rødbeten er den rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter. Den inneholder folsyre, mineraler, og kalium. Fiber er en selvfølge her, og disse fine hjelper oss til å holde orden på tarmen. Fargen er en prakt i seg selv, og selv om rotgrønnsaken er noe ukjent for flere er det verd å ta den i nøyere øyesyn.
Min rødbete - suppe består av følgende:
3 medium rødbeter
2 gulrøtter
1 løk
2 knuste hvitløksfedd
1 liten purre
1 ss kokosolje
5 dl grønnsaksbuljong
1 ts salt
Tillegg: kokosmelk og gresskarkjerner
Slik gjør du:
Vask og rens rødbetene og bruk hansker da fargen smitter
Del de i mindre biter, eller du kan koke de hele og dele dem etterpå
Rens og hakk løk og hvitløk surr dette blankt i kokosolje
Del gulrøtter og kok de møre
Når rødbetene er ferdig blander du løk, hvitløk, gulrøtter og blender dette til en pure.
Hell så alt over i en kjele sammen med grønnsaks - buljongen og la det få et oppkok
Surr purre i kokosolje, og tilsett gresskar - kjernene og la de bli ristet sammen med purren
Jevn suppen med kokosmelk, eller kremen som ligger på toppen i boksen men kokosmelk.
Server med purre og kjerner på toppen.
Comentarios