top of page

Bone Broth!Det er blitt høst, og mange av oss synes det er godt med en god suppe til middag. For å få en ekstra nærende suppe er suppe laget på bone brott eller på norsk god gammeldags kraft et must. Bone broth er rik på kollagen, og glysin. Både kollagen og glysin har avgjørende gode helsefordeler for kroppen vår.


Bone broth holder seg en uke i kjøleskapet, og den kan fryses ned til en senere anledning.


Oppskrift kyllingkraft:


1 økologisk kylling, bruk helst økologisk kylling

2 ss eplecidereddik

1 purre

2 løk gul eller rød

Urter slik som timian, persille, salvie osv

Laurbærblad


Slik gjør du:


Legg kyllingen i en stor kasserolle, og tilsett eplesidereddik, grønnsaker og krydderurter. Hell så kaldt vann over slik at det dekker kyllingen, og litt til.Kok kyllingen på svak varme i 24 timer. Etter en times tid kan du ta ut kyllingen og plukke av kjøttet. Kjøttet kan du bruke til annen mat, eller gjemme det til en god kyllingsuppe. Legg kylling - skroget tilbake i kasserollen og kok på svak varme i ytterlige 23 timer. Skum av underveis.


Når kraften er ferdig heller du den over på rengjorte glass. La kraften avkjøles før du setter på lokket og oppbevare den i kjøleskapet. Du har da kraft til en ukes forbruk. Den kan drikkes som en buljong, eller brukes i supper og stuinger. Vis du fryse den, kan du helle kraft over i isterninger.


Kraft er svært rik på protein, kollagen og aminosyren glysin, dette er spesielt bra for vår fordøyelse og vårt immunforsvar.
Oppskrift på en god suppe finner du her: https://www.kjernesunn.no/single-post/sunn-og-god-suppe


Kyllingkraft kan brukes i de aller fleste supper!Comentarios


bottom of page