top of page

Blomkål og Turmeric Suppe
Selv om det minner mer om vår ute i store deler av landet skriver kalenderen fremdeles januar... Mange er forkjølet, og noen har fått vinterens influensa. Det kan være godt å være føre var og gi seg selv noen reale immunboostere fra naturen selv.

Turmeric eller gurkemeie om du vil er kjent for sin sterke antioksiative farge, og har ryktes at roten er brukt som medisin. Den bør varmebehandles, samt at den liker følge av svart pepper. Det gjør at virkestoffet curcumin kommer til sin rett. Urten skal ha en betennelsesdempende virkning, og den omtales som naturens kortison.

Blomkål på sin side inneholder et såkalt hormetin. Dette er et stoff som holder aldringsprosessen i sjakk. Den er rik på folat, og det ser ut som den kan være med på å beskytte mot forskjellige typer kreft, samt forebygge hjerte - karsykdom. Den har få karbohydrater pr 100 gram, viktig for alle og god for deg som tenker på færre kullhydrater i kosten.


Til en stor kjele behøver du:


2 blomkål hoder, delt i passe store biter

2 gule løk delt opp

3 gulrøtter

8 hvitløksfedd presser

2 cm ingefær som du presser

1 laurbærblad

1 krukke / bunt timian og salvie hvis du får tak i salvie på denne tiden av året

2 ss gurkemeie - pulver eller 1 liten fersk gurkemeie - rot

1 ts pepper

juice fra 1 presset sitron

8 dl kyllingkraft

8 dl vann

1 boks med kokosmelk (fet type)

olivenolje, salt og pepper


Slik gjør du:


Legg blomkål, løk, hvitløk, urtene og gulrøtter på en bakeplate som er kledd med bakepapir. Stek de i komfyren på 230˚C i 20 minutter. Ta blomkålen ut litt før.

I mellomtiden surrer du ingefæren i olivenolje i noen minutter. Tilsett kyllingkraften

Blend så grønnsakene i en blender, ta bort urtene. Tilsett en del av vannet men ikke alt. Legg de blendende grønnsakene i kraften og rør godt. Kok inn kokosmelken og juster med event mere vann. krydre med salt & pepper, olivenolje og presset sitron. kyllingfilet i skiver eller bacondryss kan være godt til, eller ristede gresskarkjerner.

Fortsatt god frisk vinter 🌱

Comments


bottom of page