Mange sverger til sine havregryn til sin frokost. Sunt og godt, men kanskje litt kjedelig i lengden. Ved å bake grynene sammen med melk, banan, honning og bær blir grøten straks noe annet. En slik type grøt kan lages i en stor form hvis en er mange som skal spise, eller en kan lage en porsjon til seg selv.
Til en porsjon bruker jeg følgende:
1 liten banan eller en halv stor banan
0,5 dl havregryn eller opp til 1 dl
Mandelmelk
Hakkede mandler eller du kan bruke feks chia frø
Noen drypp med honning og event kanel eller kardemomme
Bær
Slik gjør du:
Mos bananen i en ildfast form
Dryss over ønsket mengde med havregryn
Hell over mandelmelk eller den melk du foretrekker Ikke bruk for mye melk
Rør sammen og dryss over mandler eller andre kjerner som du foretrekker, topp med friske eller frosne bær.
Stekes i oppvarmet ovn på 170 grader i noen minutter.
Rør grøten sammen, og pynt med flere bær og topp gjerne med litt yoghurt.
Comentários