top of page

Kan du få bedre helse av å gå tur?Tror du at du må ha høy aktivitet eller gå på treningsstudio for at du skal få noen flotte helsefordeler av trening? Du behøver slett ikke det, å gå tur kan gi deg noen fine helsegevinster som er verd å se nærmere på.

Les med.

1. Å gå tur kan forbedre hjerte-helsen. Forskning viser at menn og kvinner som gikk 4 timer eller mer hver uke hadde mindre risiko for å utvikle hjertesykdom, overvekt og hjerneslag. Derfor er detsmart å ta på joggeskoene, komme seg ut på en tur nesten hver dag. ( Dette ble publisert i Journal of American Geriatrics Society.) 2.Forebygger overvekt Hvis du vil tape vekt er det flott å gå. Er du vant med å ta bilen, la den stå, og ta benene fatt. Er du overvektig og ønsker vektnedgang er det ofte lettere å starte med å gå tur, enn å stille på et helsestudio. 3. Regulerer blodtrykket Forskning viser at mennesker med mildt forhøyet blodtrykk viser at etter noen uker med en daglig gå-tur gikk blodtrykket ned. For å få denne helsegevinsten må en opp i 10000 skritt eller 1 time hver dag. De 10000 skritt er viden kjent. 4. Forebygger kreft Å gå tur viser at det hjelper på vektreduksjon, noe som igjen gir beskyttelse mot enkelte kreftformer. Turgåing under kreftbehandling kan hjelpe mot bivirkninger som kreftbehandling ofte gir, og hjelpe på mestringsfølelsen. 5. Forbedrer sirkulasjonenBlog Når vi går gir vi fart til blodsirkulasjonen. Med god sirkulasjon forbedrer vi kolesterolnivåene våre, noe som igjen beskytter mot forkalkning av blodårene. Vår hjerne blir beskyttet mot slag, og hjertet mot infarkt. 6.Reduserer risikoen for diabetes Vår vestlige livsstil har gjort diabetes til til en folkesykdom. Før i tiden ble det kalt gammel-manns syke. Diabetes 2 var relatert til det å bli eldre. Slik er det ikke lenger. Stadig flere unge mennesker rammes av diabetes og insulinresistens. Tilgang på mat og sukker til enhver tid må ta en del av skylden. Ved å gå tur forbedrer en insulin-nivået, som igjen gjør at blodsukkeret holder seg stabilt. Et viktig ledd mot å forebygge diabetes. 7. Holder deg ung lengre Ikke mer 30 minutter med gange hver dag skal til for å holde litt lengre på ungdommeligheten. På med turskoene, ut å få dagslys, naturlig D vitamin fra solen og og samtidig reduserer du stress som vi ofte har i en travel hverdag. Dette til sammen holder oss lengre unge, og friske. 8. Det kan være sosialt Gjør avtale med en venn, eller flere så blir det raskt et sosialt tiltak. En gleder seg over det, og kanskje forplikter det litt. Har du ingen å gå med, finnes det tur-grupper rundt omkring,- og en kan bli kjent med nye mennesker. Alt i alt skal en ikke undervurdere turgåing som mindre bra trening, snarere tvert i mot :-)


bottom of page