Høsten er her, butikker og matmarkeder har mye å by på fra det grønne hjørnet.
Gulrøtter får vi kjøpt hele året, men sesongen er fra juni til oktober. Det er nå de smaker best og er mest næringsrike.
Egenskapene til denne roten er:
Rik på A vitamin, C- og K vitamin, samt en del B - vitaminer. Mineraler som kalium, mangan og et mineral som heter molybden. Gulroten er rangert som en god antioksidant, spesielt for våre øyne og lunger,- altså kroppens slimhinner. Videre så har den kreforebyggende egenskaper, og den er gunstig å spise med tanke på hjertesykdom. Planter kan og gjør mye fint med andre ord :-)
Du trenger til 4 personer:
15 middels gulrøtter
1 gul løk
2 ss olivenolje
2 stk hvitløksfedd
1 ss karripulver
fersk chili - så mye du vil
1 ts gurkemeiepulver
0.5 ts salt
litt sort pepper
1 boks kokosmelk
7.5 dl grønnsakskraft, eller kraft kokt på kylling
Slik gjør du:
1. Kutt gulrøtter i 1 cm terninger, hakk løk og hvitløk.
2. Stek gulrøttene, hvitløk og løk i olje på middels varme,- rør rundt. Det skal bli blankt og løken myk. Tilsett krydder, og rør rundt.
3.Hell over kraften, sett på lokk og kok opp. Senk varmen, og la det småkoke i 10-12 minutter.
4. Du kan nå blende suppen om du vil, eller halvparten om du ønsker litt tyggemotstand. Tilsett kokosmelken, rør godt sammen og la den småkoke 2-3 minutter.
God middag!