Gjør stas på tortilla lefsa, eller pynt salaten med denne nydelige rødbete - kremen. Fargen taler for seg, samtidlig som den smaker fantastisk.
Rødbeten er rik på folat, kostfiber og kalium som kan bidra til å opprettholde et normalt blodtrykk. Om sommeren selges rødbeter i i bunt med bladvekst, om vinteren uten blader og i løs vekt.

Rødbete - krem
3 små rødbeter 1 gul løk 1 fedd hvitløk 100 gram fetaost
Rens rødbetene og del den i små biter, og kok dem til de er møre i lettsaltet vann.
Stek løken og hvitløken til den er blank og myk.
Avkjøl de kokte rødbetene, sil av og ha dem over i en blender. Tilsett løk, hvitløk og fetaost,- og blend til en jevn krem. Ta kremen over på rene glass og sett i kjøleskapet nården er blitt kald.
Kremen brukes som dressing og i en tortilla som en base.