top of page

Ovnsbakt tomatsuppe


Det rusker i været, og det gjør godt med en varmende suppe til middag eller aften. Denne nydelige tomatsuppen kan tilsettes kjøtt-boller, hvit fisk eller hvite bønner, men den er helt utmerket uten følge. Rik på antioksidanter, vitaminer og mineraler.


Ovnsbakt tomatsuppe


1 kg tomater delt og kuttet i mindre biter

1 gul løk delt i fire

1 ss timian

2 ss sitron juice fra fersk sitron

1/4 ts kajennepepper

3 ss olivenolje

3 dl kraft

Vann til ønsket konsistens

Basilikumblader

1 hel hvitløk

Fremgangsmåte:


Sett stekovnen på 200 grader

Bland tomater og løk i en bolle, tilsett krydder, sitronsaft og olivenolje

Legg alle grønnsakene på en kledd bakeplate, også den hele hvitløken

Stek i ovnen i 20 minutter. Følg med på hvitløken og ta den eventuelt ut noen minutter før de andre ingrediensene.

Når alt er ferdigstekt ta alt over i en blender, og blend på full effekt, men ikke den hele hvitløken Ta deretter alt over i en kasserolle, tilsett kraft eller 5 dl grønnsaksbuljong. Eventuelt juster med vann. La suppen småkoke noen minutter til smakene har satt seg godt sammen. Toast:


Skive brød per person og gjerne et glutenfritt brød Olivenolje dryppes på skivene Hvitløksfedd smøres utover toastene Stekes til skivene er gylden på 200 grader i stekovnen

Server :-)

bottom of page