Ovnsbakt tomatsuppe


Det rusker fremdeles i været, og enda er det godt med en varmende suppe til middag eller aften. Denne nydelige tomatsuppen kan tilsettes kjøtt-boller eller hvit fisk, men den helt utmerket uten følge. Rik på antioksidanter, vitaminer og mineraler.


Ovnsbakt tomatsuppe

Ca 1 kg tomater delt og kuttet i fire 1 gul løk delt i fire 1 ss timian Noen basilikum blader 2 ss sitron juice fra fersk sitron 1/4 ts kajennepepper 3 ss olivenolje Salt & Pepper 3 dl kraft Vann til ønsket konsistens 1 hel hvitløk Fremgangsmåte Sett stekovnen på 200 grader Bland tomater og løk i en bolle, tilsett krydder, sitronsaft og olivenolje Legg alle grønnsakene på en kledd bakeplate, også den hele hvitløken Stek i 20 minutter

Ta ut, og legg til side den hele hvitløken Når alt er ferdigstekt ta alt over i en blender, og blend på full effekt, men ikke den hele hvitløken Ta deretter alt over i en kasserolle, tilsett kraft eller 5 dl grønnsaksbuljong. Eventuelt juster med vann. La suppen småkoke noen minutter til smakene har satt seg godt sammen. Toast

Skive brød per person og gjerne et glutenfritt brød Olivenolje dryppes på skivene Hvitløksfedd smøres utover toastene Stekes til skivene er gylden på 200 grader i stekovnen

Server :-)

#ovnsbakt #suppe #tomater #hvitløk #sesong #glutenfri #kjernesunn #kjernesunnklubb #oppskrifter #helse #vitaminer #mineraler #kraft #detox