Det rusker i været, og det gjør godt med en varmende suppe til middag eller aften. Denne nydelige tomatsuppen kan tilsettes kjøtt-boller, hvit fisk eller hvite bønner, men den er helt utmerket uten følge. Rik på antioksidanter, vitaminer og mineraler.
Ovnsbakt tomatsuppe
1 kg tomater delt og kuttet i mindre biter
1 gul løk delt i fire
1 ss timian
2 ss sitron juice fra fersk sitron
1/4 ts kajennepepper
3 ss olivenolje
3 dl kraft
Vann til ønsket konsistens
Basilikumblader
1 hel hvitløk
Fremgangsmåte:
Sett stekovnen på 200 grader
Bland tomater og løk i en bolle, tilsett krydder, sitronsaft og olivenolje
Legg alle grønnsakene på en kledd bakeplate, også den hele hvitløken
Stek i ovnen i 20 minutter. Følg med på hvitløken og ta den eventuelt ut noen minutter før de andre ingrediensene.
Når alt er ferdigstekt ta alt over i en blender, og blend på full effekt, men ikke den hele hvitløken Ta deretter alt over i en kasserolle, tilsett kraft eller 5 dl grønnsaksbuljong. Eventuelt juster med vann. La suppen småkoke noen minutter til smakene har satt seg godt sammen. Toast:
Skive brød per person og gjerne et glutenfritt brød Olivenolje dryppes på skivene Hvitløksfedd smøres utover toastene Stekes til skivene er gylden på 200 grader i stekovnen
Server :-)