top of page

I all enkelhet


Det er ofte jeg får spørsmål om kan jeg bruke "denne" frukten, bærsorten eller "den grønnsaken" i min smoothie. Du kan bruke så godt som hva som helst av frukt og grønt, og det trenger slett ikke være komplisert. Bær er fulle av næringsstoffer, og antioksidanter som er viktig for en god helse. Har du bær og plantemelk i huset har du en næringsbombe på et lite blunk.


Blåbær - smoothie:

50 gram frosne blåbær, eller andre sorter bær

Plantemelk av type mandel, kokos, eller cashew melk

Ta bærene i blenderen og fyll på med plantemelk slik at det dekker

Juster med melk til ønsket konsistens

Blåbær er en av de bærene det er forsket mye på, og som er tillagt flest helseeffekter. Det finnes flere typer blåbær, men her i Norge er det det ville blåbæret som vi finner i skoen som er vanligst. Blåbær blir ofte inkludert i gruppen supermat på grunn av det høye antioksidantnivået. Særlig er det virkningen på synet som har vært studert, men det har mange andre interessante egenskaper. Velg frosene bær til din smoothie.


bottom of page