top of page

Terapeutisk tomatsuppe


Det er lite som minner om sommer her jeg bor akkurat nå. Sommersalatene lar vente

på seg, og i dag lager jeg en lur terapeutisk suppe av tomater. Med terapeutisk mener jeg at maten gjør noe godt for kroppen, og kanskje leger et sår eller to. Suppen inneholder antiinflamatoriske krydder, kraft og urter,- og tomatene selv er en stor antioksidant bombe. Den kan spises som den er, tilsettes hvit bønner eller italienske kjøttboller. Til de som trenger ekstra med karbohydrater er det fint med glutenfrie pastaskruer, eller et stykke glutenfritt brød. Valgmulighetene er mange.


Oppskrift:

1-2 finhakket løk

2 hvitløksfedd

1 ss olivenolje

1 ss godt smør

1 ss gurkemeiekrydder

1 ts chilikrydder

1 ts paprikakrydder

Salt og pepper

5 store ferske tomater, kuttet

2 bokser knuste tomater

1 boks kokosmelk (ikke lett variant)

7 dl kraft av kylling eller okse

Vann for å regulere konsistens

Fres løk og hvitløk i olje og smør slik at det blir mykt og blankt. Tilsett krydder og la dette blandes godt sammen. Tilsett hakket tomat og kokosmelken. La dette surre godt sammen. Tilsett så tomatene og kraften. Suppen krydres og la den småkoke en god stund. Blend den med en stavmikser, og du får en kremete myk konsistens.

Hvis ønskelig tilsett hvite bønner, kjøttboller og eventuelt noen pastaskruer.

Topp den med salvie, basilikum eller en annen ønsket urt.


bottom of page