top of page

Varm kakao med kollagen!Varm kakao hører høsten til. Deilig å sitte ute, være på tur eller krype opp i sofaen med en kopp kakao. Enda bedre er det når en lager kakaoen supersunn. Det kan enkelt gjøres ved å velge rå kakao, kollagen pulver og diverse krydder. Jeg foretrekker mandelmelk fremfor ordinær melk til denne drikken.


Dette behøver du til et krus med kakao:


2 ts rå kakao pulver

1 ts kollagen pulver

Litt kanel

Litt gurkemeie

2,5 dl mandelmelk uten sukker

Honning


Slik gjør du:


Bland de tørr ingredienser unntatt melk og honningen i en kjele. Visp inn melken til alt er oppløst. Varm kakaoen til ca kokepunktet, men ikke over. Hell kakaoen over i et krus, og rør inn litt honning.


Rå kakao er veldig lite prosessert og ikke tillsatt sukker. Kakao pulveret har en fyldig og rik smak. Et veldig sunt alternativ til de mere prosesserte kakao pulverne.


Kollagen er ikke et fullverdig protein tilskudd, men det er rikt på flere aminosyrer. Dette er godt for hår, hud og det vi har av slimhinner feks i tarmen vår.


Kanel og gurkemeie er anti inflammatoriske krydre som også gjør godt for oss.


Honning tåler lite varme før de gode stoffene i honningen blir ødelagt. Akkurat her er vi ute etter den søte smaken og en ønsker ikke å bruke raffinert sukker. Vi kan håpe på at noen av honningens egenskaper blir bevart på tross av den varme melken.


Kakao pulver får du kjøpt på helsekost forretning.
Det er flere merker og typer å velge i mellom. Velg det som tiltar deg, og velg best mulig kvalitet.

Comments


bottom of page