Hva er bedre en en god sjokolade, frukt, muffins eller litt kake? Kjempegodt og vi behøver alle en god kakebit eller muffins en gang i blant. Disse her er sunnere, og inneholder ikke raffinert sukker, melk eller smør.
Jeg har brukt overmodne bananer, honning, havregryn og landhvete. Glutenfritt mel og andre melblandinger kan en også benytte. Det er opp til deg :-)
I min oppskrift har jeg følgende:
3 egg
2 overmodne bananer
2 dl landhvete (finere urkorn)
1 dl havregryn
1 dl hakkede pekan nøtter,- mandler er også godt
Hakket mørk sjokolade
5 ss kokosolje
1 ss honning
3 ss kakao
1 liten ts vaniljeekstrakt
Litt salt
Slik gjorde jeg:
Sett ovnen på 180 grader
Miks egg og bananer i en kjøkkenmaskin til du har en glatt røre
Tilsett så kokosolje og honning. Videre tilsettes havregryn, mel, kakao, vaniljeekstrakt og salt. Til slutt vender du inn nøtter og hakket mørk sjokolade.
Fyll muffinsformer med 3 ss av røren. Bakes i ovnen i 15-20 minutter. Sjekk med en kake - pinne om muffinsene er ferdige ved å stikke pinnen inn. Pinnen skal komme ut uten røre, og være nesten tørr.
La de avkjøles helt slik at smakene setter seg godt sammen.
De holder seg i 3 dager i kjøleskap, og 3 måneder i frysseren.
Jeg bruker lokal honning, urkorn og sjokolade med minimum 70 % kakao innhold. Bake - kakaoen er økologisk.
Denne røren kan også bakes i en mindre brødform.
Comments