Blogg

Sunnere muffins!



Hva er bedre en en god sjokolade, frukt, muffins eller litt kake? Kjempegodt og vi behøver alle en god kakebit eller muffins en gang i blant. Disse her er sunnere, og inneholder ikke raffinert sukker, melk eller smør.


Jeg har brukt overmodne bananer, honning, havregryn og landhvete. Glutenfritt mel og andre melblandinger kan en også benytte. Det er opp til deg :-)


I min oppskrift har jeg følgende:


3 egg

2 overmodne bananer

2 dl landhvete (finere urkorn)

1 dl havregryn

1 dl hakkede pekan nøtter,- mandler er også godt

Hakket mørk sjokolade

5 ss kokosolje

1 ss honning

3 ss kakao

1 liten ts vaniljeekstrakt

Litt salt


Slik gjorde jeg:


Sett ovnen på 180 grader


Miks egg og bananer i en kjøkkenmaskin til du har en glatt røre

Tilsett så kokosolje og honning. Videre tilsettes havregryn, mel, kakao, vaniljeekstrakt og salt. Til slutt vender du inn nøtter og hakket mørk sjokolade.


Fyll muffinsformer med 3 ss av røren. Bakes i ovnen i 15-20 minutter. Sjekk med en kake - pinne om muffinsene er ferdige ved å stikke pinnen inn. Pinnen skal komme ut uten røre, og være nesten tørr.


La de avkjøles helt slik at smakene setter seg godt sammen.


De holder seg i 3 dager i kjøleskap, og 3 måneder i frysseren.


Jeg bruker lokal honning, urkorn og sjokolade med minimum 70 % kakao innhold. Bake - kakaoen er økologisk.


Denne røren kan også bakes i en mindre brødform.





Tel: 400 79 904

Kinoveien 14

1338 Sandvika

wenchebaro@kjernesunn.no

© 2019  - Kjernesunn.no 

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon