top of page

Sunnere Blåbærmuffins


Det er helg, og flere av oss har lyst på noe godt. Mine blåbærmuffins er uten sukker, de er glutenfrie,- men de smaker godt, og stilner den søte tann.


De er rike på proteiner, og de har en moderat karbohydratinnhold. Med tilsatte blåbær og revet eple blir de enda mer næringsrike.


Gode til en kopp kaffe eller te,- og de kan godt være et eget lite måltid. Feks som en mindre frokost, men jeg tar en som en ettermiddags - treat.




Du behøver til 10 - 12 stykk følgende:


240 gram mandelmel (du kan med fordel blende hele mandler)

2 ts bakepulver

4 egg

4 ss olivenolje

1 ts kanel

2 ss honning eller kokosblomstsukker

1 lite rødt eple som du finhakker

150 gram frosne blåbær


Du gjør så her:


Still komfyren på 170 grader


Bland mel og bakepulver, og rør sammen

Tilsett eggene som du har vispet sammen, med olje, kanel, og honning. La dette gå noen runder i kjøkkenmaskinen, til du har en passe deig. Vend forsiktig inn frosne blåbær og eplebitene. Fyll muffinsformene og stek dem i 25 - 35 minutter.


La de avkjøles på rist.




bottom of page