top of page

Sunn og deilig kakao!De fleste liker en god kopp kakao, men forbinder kanskje kakao med litt for mye sukker. Slik behøver det slett ikke være. I dag får vi kjøpt råkakao som er den reneste form for kakao. Kakao kommer fra en kakaobønne som vokser på trær. Forskjellen på ordinær kakao og råkakao er fremstillingen til det ferdige produktet. Ordinær kakao blir blir ristet over en temperatur på mellom 120 og 130 grader, og det er her de gode stoffene blir ødelagt. Råkakao blir derimot soltørket og fermentert, og dermed bevares næringsstoffene. Helt enkelt forklart!


Råkakao er rik på magnesium, sink, jern, kostfiber og noe proteiner. Det høye innholdet av polyfenoler virker som en antioksidant og beskytter kroppen mot aldring. Videre så er det kjent at råkako har rikelig med aminosyren tryptofan som virker positivt på humør og sinnsstemning. I en studie på eldre fra 2008 ble det dessuten påvist at inntak av mørk sjokolade ga bedre hukommelse og konsentrasjon.

(ref 2008 Am J Clin Nutr).


Oppskrift på en sunn kopp kakao:


3 dl mandelmelk

1-2 ts råkako

Vanilje ekstrakt i ønsket mengde eller vaniljepulver. Du kan også søte med steviadråper.

Kanel kan du tilsette om du ønsker det.


Slik gjør du:


Bland ingrediensene i en kjele og varm kakaoen forsiktig opp, visp underveis. Den skal ikke koke, men nærme seg kokepunktet.


Da er det bare å sette seg ned å hygge seg med en sunn kopp kakao!


1 Comment


Denne skal jeg teste.Veldig glad i kakao

Like
bottom of page