top of page

Sukkerfri sommerkake med rabarbra!Rabarbra er i sesong, og det er tid for å lage noe godt! Rabarbra er rik på vitaminene A, B, og C og i tillegg inneholder rabarbra mineraler som kalium, kalsium, jern og magnesium. Når det gjelder kalorier så er det så godt som ingen kalorier i rabarbra. 16 kal pr 100 gram.


Rabarbra er surt, og kanskje var du som meg som barn,- da rabarbrastilker ble dyppet i sukker. Hmm, kanskje var det godt....


Jeg har komponert en sunnere rabafbrakake i dag. Sukkeret er byttet ut med Sukrin gold, hvetemelet er erstattet med speltmel og litt mandelmel. Det går helt fint å bruke glutenfritt lyst mel til akkurat denne kaken.


Til kaken behøver du dette:


4 stilker rabarbra

50 g Sukrin gold

2 ss smør


Videre så behøver du:


150 g sukrin gold

150 g smør

3 egg

50 g mandelmel

1 toppet ts bakepulver

Litt presset sitronsaft


Slik gjør du:


Skjær rabarbraen i små fine biter. Smelt Sukrin gold i en tykkbunnet kjele, og rør inn 2 ss smør. Dette kan ta litt tid, og husk å rør godt underveis. Tilsett rabarbra - bitene, og la det hele putre i noen minutter, mens du rører.


Hell rabarbra - blandingen over i en rund kakeform som du har kledd med bakepapir.


Visp smør og sukrin gold i en kjøkkenmaskin godt sammen, gjerne i flere minutter. Tilsett et og et egg mens kjøkkenmaskinen går. Til slutt tilsetter du mel - typene og bakepulver og skviser sitronsaft i røra.


Bre kagkerøra utover rabarbra - blandingen. Stek kaken på 180 g C i ca 40 minutter. Følg med da alle komfyrer steker forskjellig.


Ta ut kaken, la den avkjøles på rist. Husk at toppen er i bunnen :-) Oppned kake!


Server den gjerne lunken sammen med en kopp te eller kaffe!


Sukrin gold er en sukkererstatning som ikke inneholder kalorier, og det vil dermed ikke gi økt blodsukkerstigning slik som ordinært sukker ville. gjort.


Kaken er dermed sunnere, og du får brukt rabarbra på en fornuftig måte <3

留言


bottom of page