Squach er i sesong og mange av oss har egendyrka squach i hagen, parsel eller i drivhus. Av erfaring er det en enkel grønnsak og få til, samt at den produserer rikholdig. Så hva gjør vi d med all squachen vår? Det er svært mye vi kan lage, og i dag laget jeg noen deilige fritters av en medium squach sammen med gulrot, potet, vårløk og hvitløk.
Til en god bunke behøver du følgende:
1 medium squash (300g)
2 mellomstore gulrøtter
2 mellomstore poteter
1 vårløk
3 egg
2-3 ss hvetemel eller speltmel
En bunt hakket persille
Salt og pepper
1 ts paprika krydder
Smør og olje til å steke i.
Fremgangsmåte :
Riv squachen på et rivjern. Press overskuddsvekske fra den revne squachen gjennom et tynt og rent kjøkkenhåndkle.
Finhakk potet, gulrøtter, hvitløk, vårløk og persille.
Visp eggene godt sammen sammen med litt salt, pepper og paprika.
Ta så grønnsakene i en bolle, dryss over melet og rør godt sammen. Bland inn eggene og rør blandingen godt sammen. La blandingen få hvile noen minutter slik at det setter seg godt sammen.
Varm opp en stekepanne med smør og litt olje. Du må ha god varme på, da slipper frittersene enklere.
Stek 3-5 stykk i hver omgang. Frittersene skal ha en god og gylden farge.
Legg de på rist. Oppbevares et par dager i kjøleskap og de kan fryses.
Disse smaker godt til det aller meste, og en kan utmerket bare spise de slik som de er.
Håper du vil prøve, og gi gjerne en tilbakemelding om hva du synes 😊
Comments