top of page

Nydelig eggesalat 🌱

Egg er en fantastisk kilde til god næring. Rik på protein og andre viktige næringsstoffer. Jeg spiser egg flere ganger i uken, og i dag har jeg laget en deilig eggesalat som jeg har som pålegg.

Jeg kjøper økologiske egg av flere årsaker. De er ofte mere næringsrike og så har eggeplommen en sterkere orange farge. Det liker jeg.


I min oppskrift behøver du følgende:


3 store hardkokte egg

5 ss majones

1 ts sennep

1 ts presset fersk sitronsaft

noen strimler med hakket løk rød eller hvit. Bruk det du har for hånden.

Hakket gressløk

Salt og pepper



Slik tilbereder du:


Del de hardkokte eggene slik at du kan ta ut hele plommer. Finhakk eggehviten og legg den til side. Bland så eggeplommer, majones, løk, sennep, sitronsaft, gressløk, salt og pepper. Samle dette sammen slik at det blir en kremete konsistens. Deretter vender du eggehvitene inn i blandingen. Juster smaken med gressløk, salt og pepper.

Du kan justere oppskriften med flere egg og resterende ingredienser. Videre kan det være godt å sette smak med purreløk, vårløk eller dill. Ingenting blir feil 🌱



Eggesalaten er holdbar i tett glass med lokk i 3 døgn i kjøleskapet.



Håper du prøver oppskriften og ikke minst liker den 🌱

bottom of page