top of page

Matcha Smoothie!Nok en jul er straks over, og kanskje er du som meg at du nå føler for noen reale grønne dager. Det er godt å vende tilbake til vanlige rutiner, og til vanlig sunn mat. Dog vil jeg poengtere at det er herlig med jul, fridager, god mat og diverse godterier. Alt har sin berettigelse synes jeg.


Det som er så fint med smoothie er at en får så mange bra godsaker i et glass. Grønnsaker, bær og i akkurat denne smoothien et grønt te pulver som kalles matcha. Grønne grønnsaker er rike på klorofyll, vitaminer og mineraler. Grønn te er rike på polyfenoler. Polyfenoler er flere stoffer i en og samme plante virker som antioksidanter og beskytter kroppens celler mot skade og sykdom. Derfor er det smart å kjøre litt ekstra på etter noen dager med mye annet. Matcha te er en grønn type te som kommer fra Japan. Ved å bruke bær, grønnsaker og te pulver får vi en hel symfoni av forskjellige typer antioksidanter.


Oppskrift på en enkel matcha te:


1 liten banan

3-5 frosne spinat-puter

100 gram frosne mangobiter

1 ts matcha te

1 scoop planteprotein (kjøpes på helsekost)

Vann eller mandelmelk


Slik gjør du:


Ta litt kaldt vann i blenderbeholderen din og tilsett det andre. Fyll deretter opp med vann eller mandelmelk slik at det dekker ingrediensene. Blend i vei og nyt en god og sunn smoothie.


Hvis du ønsker din smoothie søtere tilsetter du en daddel sammen med det andre før du blender.


Ha en riktig god og sunn uke!


Comments


bottom of page