top of page

Lavkarbo - gruppe!


Hva er lavkarbodietten?


Svaret er at det finnes flere typer lavkarbodietter. Fellesnevneren er at denne type kosthold har færre karbohydrater i form av sukker og stivelse enn det normale norske kostholdet. Det kan variere fra 20 gram og opp til 120 gram karbohydrater pr dag. Ingen kan leve på det samme kostholdet, eller samme diett,- det er individuelt hvor mye kullhydrater hver enkelt av oss tolererer.


Behøver du å ta av noen få kilo er det ofte nok å redusere sukker, og en del av den stivelses - rike maten vi spiser. Ved større overvekt kan det være hensiktsmessig å redusere enda mer.


Hva er fordelen ved et kosthold lavere på karbohydrater? For de fleste vil det gi et jevnere blodsukker, og det vil igjen gi et bedre spisemønster og en god metthetsfølelse. Dette forutsetter at karbohydratkilder som blir redusert erstattes av en annen næringskilde. Ofte tror mange at dette er enkelt, men det krever kunnskap for å lykkes. I dag er det lett å bli frustrert da det er en jungel der ute som forkynner at de har oppskriften. En vellykket endring av kostholdet krever tid og tålmodighet.


kjernesunn.no har forståelse for at vi er forskjellige, har forskjellig historie rundt ens eget kosthold og at vi er enkelt individer med forskjellige behov. Derfor tilbyr vi rådgivning innen forskjellige livsstilsendringer. Noen behøver kun å bli oppmerksom på sitt spisemønster, dvs at en spiser eller sulter på følelser. Et problem svært mange har, som igjen gir en evig runddans med slanking. Andre har stor overvekt, kanskje sykdom og da må legen være informert, mens andre igjen vil bare bli sunnere og sprekere.

Lavkarbo kan være fint hvis det blir gjort korrekt, og et enkelt kosthold å leve på over tid. Det gjelder å finne sin tålegrense for karbohydrater, og det gjelder å forstå at sammensetningen er langt mere enn egg og bacon!


Hvis du vil kan du komme med i kjernesunn sin lavkarbo - gruppe for deling av oppskrifter og andre gode tips :-)


Du er også velkommen til individuell konsultasjon hvis du ønsker det. Det kan være en enkelt gang, eller over tid.


Kjernesunn.no

Comments


bottom of page