top of page

Hjemmelaget Surdeigsfocaccia!



Slik blir en surdeigsfocaccia seende ut når den er perfekt ferdig stekt.


Hjemmelaget surdeigsfocaccia er superdeilig tilbehør til en rekke måltider. Til en god suppe, en gryte til grillmat eller som en blings som du fyller med deilig pålegg.


Her har du oppskrift på en enkel focaccia som ikke behøver så mye bretting og som kan heve på benken. Ofte skal surdeigsbakst heve i kjøleskap og den skal brettes underveis. Av og til er det godt med en snarvei og resultatet her blir like godt.


Jeg sørger for at jeg har en aktiv starter og jeg setter deigen på morningen samme dag eller kveld som jeg skal servere focacciaen.


Her er oppskrift til en servering til 4-6 personer


500 g hvetemel (gjerne tipo 00 eller vanlig hvetemel)

100 g aktiv og boblete surdeigsstarter

375 g romtemperert vann

10 g salt

2-3 ss olivenolje til deigen og formen


Topping: flaksalt, urter feks rosmarin eller timian, oliven, cherrytomater


Fremgangsmåte:


1, I en stor bolle blander du surdeigsstarteren med vannet.

2, Tilsett melet og saltet, og rør sammen til alt er godt blandet. Det er ikke nødvendig å elte, deigen skal være klissete. La deigen hvile i 30 minuttr.

3, Drypp 1 ss olivenolje over deigen, og brett den lett inn med hendene. Dette trinnet gjør at deigen blir mere smidig, men det er valfritt om du ikke vil brette en gang.

4, La så deigen heve i 8-10 timer i romtempratur på 20-22 grader.

5, Når deigen er hevet ferdig hell så 2 ss olje i en langpanne eller bruk bakepapir som du smører lett med olje. Fordel deigen i langpanen. Strekk den lett utover formen. Ikke press eller kna deigen. La deigen hvile i formen i 1-2 timer. Disse timene er inkludert i de 8-10 timene prosessen tar.

6, Forvarm ovnen til 220 grader og bruk over og undervarme.

7, Drypp litt mer olivenolje på toppen av deigen. Bruk fingrene til å lage dype fordypninger i deigen.

8, Dryss over ønsket topping.

9, Sett focacciaen midt i ovnen og stek i 20-25 minutter eller til focacciaen er gyllenbrun og sprø på toppen.

10, La focacciaen avkjøles litt på rist før du skjærer i den.


Ha en deilig kveld med herlig hjemmelaget mat <3





Comments


bottom of page