Det er blitt høst, og flere av oss ønsker varmere og lunere mat. Denne suppa er fra den danske forfatteren Ninka Bernadette Mauritson. Den er kremete, næringsrik og har en nydelig smak.
Til fire porsjoner behøver du følgende:
250 gram reker
2 løk
4 hvitløksfedd
5 modne aprikoser
1-2 ss karry
2 ss olivenolje
1,5 dl hakkede tomater
200 ml kokosmelk
0,5 dl grønnsaksbuljong
Sitronsaft
Salt og pepper
Du gjør følgende:
Skjær løk i skiver og hakk hvitløken
Skjer aprikoser i små terninger
Surr løk, hvitløk og karri i olivenolje i en gryte i 2 minutter. Tilsett tomater, buljong og kokosmelk. La dette småkoke i ca 15 minutter. Tilsett så aprikoser, og la de småkoke i 5 minutt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett rekene, skru ned varmen og la suppen trekke i noen minutter til.
Du kan bruke frosne reker, men la de tine først. Du kan også benytte ferdige reker fra boks.
Comments