top of page

Indonesisk Reke - suppe!



Det er blitt høst, og flere av oss ønsker varmere og lunere mat. Denne suppa er fra den danske forfatteren Ninka Bernadette Mauritson. Den er kremete, næringsrik og har en nydelig smak.


Til fire porsjoner behøver du følgende:


250 gram reker

2 løk

4 hvitløksfedd

5 modne aprikoser

1-2 ss karry

2 ss olivenolje

1,5 dl hakkede tomater

200 ml kokosmelk

0,5 dl grønnsaksbuljong

Sitronsaft

Salt og pepper


Du gjør følgende:


Skjær løk i skiver og hakk hvitløken

Skjer aprikoser i små terninger

Surr løk, hvitløk og karri i olivenolje i en gryte i 2 minutter. Tilsett tomater, buljong og kokosmelk. La dette småkoke i ca 15 minutter. Tilsett så aprikoser, og la de småkoke i 5 minutt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett rekene, skru ned varmen og la suppen trekke i noen minutter til.


Du kan bruke frosne reker, men la de tine først. Du kan også benytte ferdige reker fra boks.



Comments


bottom of page