Her skal jeg dele en deilig oppskrift på en form bestående av tynne squash og potet skiver. Nydelig til kylling eller annen type kjøtt. Vi er i høysesong på sommer grønnsaker, og det gjelder å være kreativ på måter vi kan tilberede alle disse herlighetene til.
Finn frem mandolinjernet og sett i gang med å trylle frem tynne skiver av squash og potet :-)
Til en stor form behøver du følgende:
1 god medium pluss squash
3 - 4 store poteter
1 bunt vårløk
Revet ost av ønsket type
2 - 3 dl fløte eller H-melk
Salt og pepper
Olje til formen
Slik gjør du:
Smør formen du skal bruke med en god olje eller smør.
Vask squash og poteter.
Bruk mandolinjern til å forme tynne runde skiver med squash og poteter.
Legg skivene i en god blaning i formen din. I mellom lagene legger du litt revet ost og vårløk. Du kan også legge til andre krydder eller urter, inegn begrensing på det her.
Bland inn salt og pepper i fløten som du deretter heller over grønnsakene. Topp med nok litt ost, det kan også være godt med revet parmesan på toppen.
Stek så i forvarmet ovn i 30 minutter, til grønnsakene er møre og gyldne. Kan hende du må røre en gang eller to underveis i formen, eller kle formen med litt aluminiumsfolie.
Håper du likte oppskriften, og at du prøver den. Gi gjerne tilbakemelding om hva du synes :-)
Comentarios