top of page

Glutenfritt brød med kjerner!


Dette er et glutenfritt bød som er lett å få til, det er rik på proteiner og det smaker bra. Super som toast - brød, eller som en ordinær brødskive. Brødet kan fryses. Oppbevares i kjøleskap i 2 - 3 dager.


Til et lite brød i form: (mål på formen 22 cm x 11 cm)


350 gram glutenfritt mel

30 gra linfrø

20 gram chia frø

100 gram solsikkekjerner og gresskarkjerner

1/2 ts salt

1/2 pakke tørrgjær

1 ts eple cider eddik

4 økologiske egg

4 ss smeltet smør eller olivenolje

1 dl mandelmelk

1 dl lunket vann


Slik gjør du det:


Forvarm ovnen til 175 grader, og smør en form med smør og dryss litt mel i formen.


4 ss smeltet smør eller olivenoljeder og salt. Pisk eggene godt sammen i en annen bolle, og tilsett eplesider eddik, smeltet smør, melk og vann. Tilsett den våte blandingen i det tørre. Elt deigen godt sammen. La deigen hvile i 30 minutter, og hell den så over i brødformer. La den etterheve i 30 - 40 minutter. Deigen hever ikke mye, men vil heve enda mere under steking.


La brødet bli avkjølt før du skjærer i det.



Comments


bottom of page