top of page

Glutenfri focaccia!


Dette trenger du:


5 dl glutenfritt mel av valgfritt merke

1 ts salt

2 ss olivenolje

0,5 pk tørrgjær

1 ts sukker

3 dl vann



Slik gjør du:


Bland de tørre ingrediensene, og tilsett det våte. Jeg tilsetter oljen i vannet og rører deretter dette ut i deigen. Rør godt sammen enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Legg så deigen på en stekeplate kledd med bakepapir. La den heve i minimum 30 minutter under et klede. Pensle deretter med olivenolje, og dryss deretter over flaksalt og rosmarin. Ellers kan en pynte med små tomater, rødløk, fetaost eller hva en måtte ønske.


Når det gjelder glutenfri baking så er min erfaring at deigen må være ganske løs. Glutenfritt mel trekker mere veske, derfor ikke vær redd for å tilsette litt ekstra veske. Mange oppskrifter gir et for tørt sluttresultat, og det er synd. Glutenfri deig behøver en heving, derfor er det ikke nødvendig å forheve. La dog den glutenfrie deigen få heve en god stund i form eller på bakebrett. Vær raus med krydder, urter og gode oljer for et god og smakfull resultat. Det er en liten kunst å få til et smakfullt glutenfritt brød eller en kake. Øvelse gjør mester :-)

Comments


bottom of page