top of page

Bagels!

Hjemmelaget brød og rundstykker slår aldri feil. Det er noe ekstra med det helt ferske og lukten hjemmebakst. I dag har jeg gjort noe ekstra, og laget noen skikkelige gode bagel. Det tar litt mere tid, men til gjengjeld blir det ekstra godt når de er ferdige.


Til 10-12 bagels behøver du følgende:


500 g hvetemel

100 g sammalt hvetemel

1 ts salt

0.5 pk fersk gjær

2 ss sukker eller honning

4.5 dl kaldt vann


2 ss honning til å ha i kokevannet

sammenvispet egg til pensling


Valmuefrø, sesamfrø eller nigelafrø som strøssel.


Slik gjør du:


Bland de tørre og rør inn de våte ingrediensene. Elter deigen godt sammen. Enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i ca 2 timer.

Del opp i emner ca 80 g pr stykk eller så store/små du ønsker.

Form til boller, og la de etter heve på bakepapir i 20 minutter.

Kok så opp en stor kjele med vann som du tilsetter honningen i. Rør godt!


Husk å forvarm ovnen på 225 grader :-)


Form et hull i bollene, og legg så mange boller du får ned i kokevannet i gangen. La bagelsene koke i et minutt på hver side. Legg de så over på rist.


Når alle bagelsene er ferdigkokt pensler du med sammenvispet egg, og strør over ønsket strøssel.


Stek i 15-20 minutter, men følg med da hver ovn er forskjellige.


Nyt en nystekt bagel med deilig salat og sunt pålegg!






bottom of page