top of page

Anti-Inflammatorisk Vår SuppeInflammasjon!

Hva betyr det egentlig? Vi har alle hørt ordet, enten det dreier seg om vond rygg, feber, magetrøbbel eller stive ledd. Mild inflammasjon er normalt, og på mange måter bra, da det viser at kroppens naturlige forsvars-system fungerer som det skal. La oss si at du skjærer deg, du blør og du begynner å verke, - det er kroppens forsvar mot inntrengere satt i system. Vi merker smerte, blod strømmer mot såret og anti-stoffer dannes. (svært enkelt forklart) En naturlig del av en helingen. Men hva gjør vi når kroppen overreagerer, og inflammasjon blir et onde? Et legebesøk er selvfølgelig på sin plass. Likevel kan du gjøre en del selv. La oss se på tallerkenen din. Fiber: Spis mye fiberrik mat. Grønnsaker, frukt og fullkorn av god kvalitet. 25 gram fiber hver dag er ofte anbefalt. Mine favoritter er løk, hvitløk, erter, blomkål, brokkoli og mange flere med. Hvis du ikke er vant med å spise grønnsaker så start forsiktig og jobb deg oppover. Plutselig høyt inntak kan gi vondt i magen. En enkel måte å å flere grønnsaker inn i kosten er å lage supper. Sprit opp maten med urter og krydder. Viden kjent er ingefær og gurkemeie for sin ant - inflammatorisk virkning på kroppen. Videre så må sukkerinntak, prosessert mat og transfettsyrer kuttes dramatisk ned. Kaker, kjeks, godterier og forskjellige typer margarin gjør vondt verre. Disse varene her kan forårsake høyt blodtrykk, forgiftning og selvfølgelig øke den inflammatoriske tilstanden i kroppen. Gode fettkilder som kan redusere inflammasjon er oliven olje av god kvalitet, avokado, valnøtter, chia-frø og rød fisk slik som laks og ørret. Det beste er selvfølgelig villfanget fisk. Så ved å velge riktig, sunn og ren mat er man langt på vei for å forebygge inflammasjon. Anti-Inflammatorisk Erte Suppe Du trenger til 5-6 porsjoner følgende: 2 ss olivenolje 1 hakket løk 1 liter grønnsaksbuljong eller hjemmelaget grønnsakskraft er enda bedre 700 gram frosne erter 2 ts kvalitets salt 1 ts kvernet pepper Urter på toppen, slik som persille, mynte eller hva du måtte foretrekke. Du gjør følgende: Surr løken i olivenoljen på svak varme, la den bli myk og blank. Tilsett buljongen eller grønnsaks - kraften og skru opp varmen slik at det koker opp Tilsett ertene og la det koke i ca 5 minutter, tilsett så krydder, urter og litt sitronsaft.La det trekke sammen. Blend suppen. Vil du ha den mildere tilsetter du kokosmelk eller et annet melkeprodukt som du foretrekker. Dryss over urter, og eventuelt noen ristede kjerner.

bottom of page