top of page

Rødbetesuppe med kokosmelk!Detox Rødbete - Suppe med kokosmelk!

Det er få grønnsaker som slår rødbeten ernæringsmessig. Rotgrønnsaken er en riktig kraftkar. Den er rik på fiber og antioksidanter,- B - vitamin, jern og magnesium. Helse -fordelene med å spise rødbeter er viden kjent, og den er også kjent for å detoxe kroppen på en naturlig måte. Rødbeten skal være fast, og fargen skal være rød - lilla. De selges med og uten stilk.

Oppskrift på rødbete - suppe! 3 store rødbeter 4 medium søtpoteter 1 ss olivenolje 1 løk fin hakket 2 pressede hvitløksfedd 1 liter grønnsaksbuljong eller grønnsakskraft 1 boks med kokosmelk Salt & Pepper Forvarm stekovnen til 200 grader Vask rødbetene og søtpoteter under rennende kaldt vann. Del dem i like store deler og legg dem utover en kledd bakeplate med bakepapir. Bak dem i ca 1 time, til du lett kan stikke en gaffel i midten av en rødbete - bit. De er da ferdige. I mellom tiden freser du løk og hvitløk i en kjele til dette er blankt og mykt. Når grønnsakene er ferdig og avkjølt nok renser du av skallet. Tilsett grønnsaker i kjelen, hell over grønnsaksbuljong og la det koke noen minutter. Blend suppen med en stavmikser, og tilsett kokosmelken. La den trekke noen minutter og krydre med salt og pepper. Du kan regulere tykkelsen på suppen med vann til ønsket konsistens. Suppen er fin å fryse, og den er holdbar i 3 døgn i kjøleskap.

bottom of page