top of page

Kjernesunne knekkebrød



Det er mandag, og hva med å bake noen knekkebrød som er full av næringsrike nøtter, frø og kjerner?


Oppskritf får du av meg her:


100 gram mandler

100 gram linfrø

100 gram solsikkekjerner

100 gram sesamfrø

1 ss fiberhusk

1 mellom stor ss med salt

5 - 6 dl vann


Mandler og linfrø males i en blender til mel.

Bland det tørre sammen og tilsett vann. Føl deg litt frem på konsistens. Den skal være

nesten flytende. La den svelle i ca 10 minutter. Røren har da blitt tykkere.


Fordel røren utover to stekeplater som er dekt med bakepapir.


Platene settes inn i forvarmet ovn på 160 -170 grader varmluft. Etter 10 minutter tar du

platene ut og ruter opp deigen til knekkebrød med et pizzahjul.


Stekes i 30 - 40 minutter avhengi av ovn.


Halveis i steketiden bytter du plass på brettene.


Ta så platene ut og legg dem på rist. Er de ikke helt sprø kan du ettersteke dem på rista

en liten stund.


Bruk økologiske frø da unngår du unødig sprøytemidler. Jeg bruker merket Go Eko eller Greens.

Begge fåes kjøpt i daglivaren.


God mandag :-)


bottom of page