top of page

Frittata med grønnsaker!



Frittata er en italiensk omelett. En omelett fylt med grønnsaker. En fin anledning til å få brukt opp det du har av grønnsaker, og osterester. Modne tomater, spinat som synger på siste vers, en løk - skalk,- eller andre grønnsaker. Du kan tilsette frosne erter, og har du ikke ferske tomater kan du bruke hermetisk tomat,- eller fra kartong. Mange muligheter.


Frittata er perfekt til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Supert med en salat ved siden av, og et stykke brød. Mange muligheter.


Du får påfyll av gode proteiner, vitaminer og mineraler.


Ingredienser til 4 - 6 personer:


8 egg

1 dl vann eller annen type melk

1 finhakket løk

2 hvitløksfedd, finhakket

1 liten pose spinat, eller så mye du vil

Cherrytomater delt i to

Paprika fint strimlet

Purreløk om du har

Salt / pepper / røkt paprika

Eventuelt ost til topping


Fremgangsmåte:


Forvarm ovnen til 180 grader


Pisk sammen egg, melk, salt, pepper og røkt paprika.


Stek løk og hvitløk i litt olivenolje i en stekepanne du kan sette i ovnen - om ikke må du benytte en ildfast form.


Tilsett de andre grønnsakene, du kan spare noen tomater som du legger på toppen.

Hell over eggeblandingen.og la den steke i noen minutter, eller ta alt over i en ildfast form. Du kan også fordele blandingen i mindre former.


Sett formen inn i stekovnen, og stek 15 - 20 minutter. Steketid kommer helt an på din komfyr.


La fristaten avkjøles noe før den spises!

bottom of page